Pia Sigmund fra Odense er historiker og historiefortæller. Lige nu aktuel med beretningen om tiptipoldefar Hans Kruuse, som var kaper under Englandskrigen.

Pia fortæller:

Lige nu og her fortæller jeg helst historier om spændende historiske emner og personer. Som f.eks. når jeg fortæller om min tiptipoldefar, en ung fyr fra Nyborg, der sad ved årerne i en kanonbådsjolle i Storebælt under Englandskrigen.

Eller om min oldemor Erna, der var en pioner i tiden omkring 1880. Hun indførte pige- og kvindegymnastik, hun oprettede den første børnehave i Danmark, hun …

Jeg er historiker og laver grundig research, før jeg skaber historierne.

Jeg fortæller også meget gerne historier for små børn og for skolebørn. Som f.eks. når jeg en gang om måneden fortæller H.C. Andersen-eventyr på Vollsmose Bibliotek for 0.a og 0.b fra Odinskolen i Vollsmose.

Jeg elsker at mærke de små børns spontane og nysgerrige reaktioner på mine historier.

Jeg er meget optaget af den mundtlige fortællings mange fortræffelige sider og arbejder på at udbrede den, i det mindste til alle folkeskoler og dagtilbud i landet. Se al den fantastiske – især internationale – viden, der er samlet her: https://fortaellereidanmark.dk/fortaelling-i-skolen-dokumentation/

Jeg har samlet Odense Fortællekreds´ historie, se her: https://odensefortaellekreds.dk/